Actualiteiten

We houden u op de hoogte

We informeren u graag over actuele ontwikkelingen in de koeltechnische branche en (internationaal) nieuws vanuit ons bedrijf.

 • Tweede Celtic Cooling-installatie operationeel in Oezbekistan

  Friday 15 July 2016

  Nieuw-Vennep, 12 juli 2016 – De tweede installatie van Celtic Cooling voor opdrachtgever Gold Dried Fruits is aangekomen in Tasjkent. Deze 500 kW / -43 C°-IQF-faciliteit (Individually Quick Frozen) wordt geplaatst in hun nieuwe productie- en opslagcentrum voor groente en fruit, het grootste in Centraal-Azië. Transport over land van de installatie duurde enkele weken.

  Lees verder

 • Oezbeekse voedselindustrie investeert voor € 20 miljoen bij Celtic Cooling

  Monday 13 June 2016

  Alkmaar / Nieuw-Vennep, 8 juni 2016 – Eind mei ondertekenden een handelsdelegatie uit Oezbekistan en GMV, brancheorganisatie van Nederlandse machineproducenten voor de voedselverwerking en -verpakking, twee samenwerkingsovereenkomsten. Daarin staat onder andere de intentie dat voor € 31 miljoen aan opdrachten te vergeven is aan leden van GMV. Mede-ondertekenaar was Joost van Klink, algemeen directeur van Celtic Cooling dat tekende voor € 20 miljoen.

  Lees verder

 • Regelgeving uitfasering synthetische koudemiddelen

  Monday 28 September 2015

  Per 1 januari van dit jaar is voor alle 28 Europese lidstaten een nieuwe verordening van kracht gegaan omtrent het uitfaseren van synthethische koudemiddelen. Wat betekent deze nieuwe wetgeving voor u en uw bedrijfsvoering? We informeren u graag over de consequenties en de verschillende oplossingen.

  Lees verder

 • De vijfhonderdste koelinstallatie in Ethiopië

  Friday 7 August 2015

  In 1998 plaatsten de medewerkers van Celtic Ethiopia PLC de eerste koelinstallatie in Ethiopië. Deze zomer is het vijfhonderdste exemplaar opgeleverd; een koelcel met Freon DX koelinstallatie, gebruikt om geoogste bloemen snel terug te koelen. Een feestelijk moment dat uiteraard is gevierd met het lokale kantoorpersoneel, taart én soda. We hopen dat er nog veel zullen volgen!

  Lees verder

 • Verdampers als infectiebron

  Monday 27 July 2015

  Verdampers zijn een ideale nestelplek voor bacteriën en schimmels. Door het koelproces vormen zich op de lamellen van een verdamper kleine condensdruppels. Hierin kunnen allerlei micro-organismen uitstekend gedijen. UVC-licht heeft echter een steriliserende werking.

  Lees verder

 • State-of-the art visopslag voor Dolphin Frozen Food

  Wednesday 8 July 2015

  In de vishaven Tema in het West-Afrikaanse Ghana hebben we een state-of-the art visopslag met een capaciteit van 4000 ton gerealiseerd voor onze partner Dolphin Frozen Food. De gloednieuwe faciliteit heeft de oude opslag in Tema vervangen.

  Lees verder

 • Omvangrijke groente- en fruitopslag Gold Dried Fruits

  Wednesday 17 June 2015

  Op 23 mei jongstleden vond de feestelijke opening van de nieuwe groente- en fruitopslag van Gold Dried Fruits plaats in Oezbekistan. Een uniek project in Tashkent van maar liefst ± 10.000 m² waarin alle facetten van onze dienstverlening aan bod zijn gekomen. 

  Lees verder

 • Bakker Hillegom BV kiest voor natuurlijk koudemiddel

  Thursday 2 April 2015

  Het grootste tuinpostorderbedrijf van Europa, Bakker Hillegom, gaat de samenwerking met Celtic Cooling aan. We vervangen de bestaande R22-installatie door een koelinstallatie gebaseerd op natuurlijk koudemiddel. Voor Bakker is een optimaal geconditioneerde opslag essentieel voor de kwaliteit van de bloembollen.

  Lees verder

 • Speerpunten Celtic Cooling: uitfasering van R22 en export

  Wednesday 16 January 2013

  R22 mag vanaf 1 januari 2015 niet meer worden ingezet als koudemiddel. R22 is een chloorhoudend koudemiddel en het chloor tast de ozonlaag aan. Daarom heeft de EU besloten om in de toekomst geen gebruik meer te maken van dit middel in koelinstallaties. Celtic is bezig met de uitfasering van R22.

  Lees verder

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures