Celtic Cooling bouwt door aan grootste versterminal van Afrika

Celtic Cooling bouwt door aan grootste versterminal van Afrika

Thursday 8 September 2016

De bouw van state-of-the-art koelcellen voor de grote, nieuwe overslagterminal van Ethiopian Airlines op het vliegveld van Addis Ababa, Ethiopië is halverwege en wordt volgens plan voortgezet.

Tijdens de incidenten in de Amhara-regio rondom Bahir-Dar zijn vorige week ook diverse Nederlandse bloemkwekerijen verwoest. Naar het zich nu laat aanzien, gelukkig wel zonder verlies van levens. De plannen voor de langere termijn van Ethiopië worden echter niet gewijzigd door de strijd tegen de rebellen. Zo gaat de bouw van de grootste versterminal van Afrika gewoon door. Celtic Cooling is nu halverwege met de bouw van dit 17.000 m2 grote koelcellencomplex, waarvan de oplevering is gepland voor mei 2017.

Joost van Klink, algemeen directeur van Celtic Cooling: “Het merendeel van de kwekerijen in Ethiopië is klant bij ons. Zo ook de vorige week afgebrande kwekerij van Esmeralda Farms. Voor de direct betrokkenen is het een regelrecht drama, en een bizar verhaal dat er als gevolg noodgedwongen is besloten deze farm niet meer op te bouwen en dat het bedrijf in Nederland inmiddels failliet is verklaard. Wij leven natuurlijk met alle getroffenen mee.”

Van Klink vindt het logisch dat de recente gebeurtenissen vraagtekens oproepen bij potentiële investeerders. Anderzijds verwacht hij niet dat de strijd uiteindelijk van fundamentele invloed zal zijn op de ontwikkeling van de Ethiopische landbouw op de langere termijn.

Grootste logistieke hub Afrika

Met de nieuwe luchtvrachtfaciliteit in Addis Ababa kan voortaan jaarlijks circa 600.000 ton goederen worden geladen voor transport naar Europa en elders. Met vijfmaal zoveel capaciteit als nu is de Ethiopische hoofdstad straks het grootste scharnierpunt voor goederenoverslag in Afrika. Vanuit de koelcellen van Celtic Cooling zullen vooral bloemen, groenten en in mindere mate fruit worden geladen.

****

Celtic Cooling

Celtic Cooling is als Nederlands bedrijf een trendsetter in de koel- en vriestechniek voor internationale klanten. Naast een hoofdkantoor in eigen land zijn er vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan en sinds kort Dubai. De onderneming bezit haast 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van maatwerk koel- en vriesinstallaties, airconditioningsystemen en turn-key oplossingen voor groente, fruit, bloemen en andere doeleinden. Celtic Cooling werkt voor opdrachtgevers uit diverse segmenten van het bedrijfsleven in zowel binnen- als buitenland. Een team van inmiddels 75 goedopgeleide en enthousiaste vakspecialisten die trots zijn op hun werk vormt de solide basis van het bedrijf.

Terug naar het overzicht

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures