De vijfhonderdste koelinstallatie in Ethiopië

Een feestelijke gebeurtenis!

Friday 7 August 2015

In 1998 plaatsten de medewerkers van Celtic Ethiopia PLC de eerste koelinstallatie in Ethiopië. Deze zomer is het vijfhonderdste exemplaar opgeleverd; een koelcel met Freon DX koelinstallatie, gebruikt om geoogste bloemen snel terug te koelen. Een feestelijk moment dat uiteraard is gevierd met het lokale kantoorpersoneel, taart én soda. We hopen dat er nog veel zullen volgen!

Cargoterminal Addis Ababa

Bloemenkwekers in Oost-Afrika kiezen al jarenlang voor Celtic Cooling. In 2013 hebben wij de grootste koelcel in Ethiopië opgeleverd aan Ethiopian Airlines Enterprise. Deze koelcel van 3.500 m² dient als ‘perishable cargo terminal’ waaruit men miljoenen bloemen per dag naar Europa en andere delen van de wereld exporteert. De realisatie van deze cargoterminal was destijds een enorme opluchting voor onder andere de lokale kwekers. Door de enorme groei in bloemenproductie de jaren daarvoor, was de bestaande koelcel namelijk veel te klein geworden.

Lokaal servicepunt Ethiopië

Zowel door de aanwezigheid van professionele monteurs als door de grote onderdelenvoorraad zijn we een betrouwbare cooling partner in de post-harvest logistics. Door technische ervaring en verstand van het product bloemen dragen we zorgen voor energiezuinige installaties en de beste bewaarcondities. Uit serviceoogpunt hebben wij zo'n twaalf jaar geleden een lokaal kantoor geopend in Addis Ababa, Ethiopië.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze projecten in Oost-Afrika kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)252 240 950 of info@celtic.nl.

Terug naar het overzicht

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan en Rusland.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures