Oezbeekse voedselindustrie investeert voor € 20 miljoen bij Celtic Cooling

Celtic Cooling ondertekent nieuw contract voor IQF-installaties in Oezbekistan

Monday 13 June 2016

Alkmaar / Nieuw-Vennep, 8 juni 2016 – Eind mei ondertekenden een handelsdelegatie uit Oezbekistan en GMV, brancheorganisatie van Nederlandse machineproducenten voor de voedselverwerking en -verpakking, twee samenwerkingsovereenkomsten. Daarin staat onder andere de intentie dat voor € 31 miljoen aan opdrachten te vergeven is aan leden van GMV. Mede-ondertekenaar was Joost van Klink, algemeen directeur van Celtic Cooling dat tekende voor € 20 miljoen.

 

Celtic Cooling verkocht in Oezbekistan al drie IQF-installaties (Individual Quick Frozen), waarvan de eerste deze maand in bedrijf wordt gesteld. Onderweg naar Tasjkent is momenteel zo’n installatie voor het invriezen van fruit en groente, voor opdrachtgever Gold Dried Fruit. Deze wordt na de zomer in gebruik genomen.

Van 23-27 mei jl. was de handelsdelegatie van zo’n tien Oezbeekse bedrijven in Nederland te gast bij GMV. De delegatie bestond vooral uit ondernemingen in de groente- en fruitverwerking en koelopslag, naast enkele handelsorganisaties. GMV nam de bedrijven en organisaties mee op bezoek bij innovatieve bedrijven en organisaties.

Op 24 mei zijn in Alkmaar de twee samenwerkingsovereenkomsten ondertekend, met daarin de intentie dat voor € 31 miljoen aan opdrachten te vergeven is aan leden van GMV. Voor € 20 miljoen hiervan is getekend met Celtic Cooling. Tijdens de handelsmissie is al een flink deel van deze intentie omgezet in concrete opdrachten.

Over Celtic Cooling

Celtic Cooling is als Nederlands bedrijf een trendsetter in de koel- en vriestechniek voor internationale klanten. Naast een hoofdkantoor in eigen land zijn er vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Rusland en sinds kort Dubai. De onderneming bezit haast 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van maatwerk koel- en vriesinstallaties, airconditioningsystemen en turn-key oplossingen voor groente, fruit, bloemen en andere doeleinden. Celtic Cooling werkt voor opdrachtgevers uit diverse segmenten van het bedrijfsleven in zowel binnen- als buitenland. Een team van circa 50 goedopgeleide en enthousiaste vakspecialisten die trots zijn op hun werk vormt de solide basis van het bedrijf.

Terug naar het overzicht

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan en Rusland.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures