Tweede Celtic Cooling-installatie operationeel in Oezbekistan

Opdrachtgever Gold Dried Fruits

Friday 15 July 2016

Nieuw-Vennep, 12 juli 2016 – De tweede installatie van Celtic Cooling voor opdrachtgever Gold Dried Fruits is aangekomen in Tasjkent. Deze 500 kW / -43 C°-IQF-faciliteit (Individually Quick Frozen) wordt geplaatst in hun nieuwe productie- en opslagcentrum voor groente en fruit, het grootste in Centraal-Azië. Transport over land van de installatie duurde enkele weken.

Op 23 mei is de nieuwe opslag voor groente en fruit van Gold Dried Fruits feestelijk geopend. Met onze complete dienstverlening heeft Celtic Cooling bijgedragen aan dit unieke project van meer dan 10.000 m². De opening is live uitgezonden op de Oezbeekse televisie.
Het bedrijf Gold Dried Fruits (GDF) teelt zelf agrarische producten, verwerkt die tot hoge-kwaliteit gedroogd fruit en groente en verhandelt die. GDF had behoefte aan een logistiek centrum op één locatie, om de thuismarkt te bedienen. Bovendien kunnen Oezbeekse exporteurs nu ook buiten het seizoen leveren. Celtic Cooling heeft onder meer gezorgd voor:

  • 4500 ton capaciteit aan fruit / ultra-low oxygen (ULO) cellen;
  • 700 ton capaciteit aan koelcellen;
  • 1600 ton capaciteit aan groenteopslagcellen;
  • 1 centraal sorteergebied.

Binnen de faciliteit is gekozen voor een decentrale opzet, zodat systemen elkaars taak kunnen overnemen bij storing, en ook de productiecapaciteit kan worden aangepast aan een tijdelijk lagere vraag.
Celtic Cooling verkocht al drie IQF-installaties aan GDF. De eerste wordt over twee weken in bedrijf gesteld. Na de zomer volgt de tweede. In de zuidelijke stad Termez bouwt Celtic Cooling voor GDF een tweede faciliteit, waar een derde IQF-installatie zal worden geplaatst.

                   

Over Celtic Cooling

Celtic Cooling is als Nederlands bedrijf een trendsetter in de koel- en vriestechniek voor internationale klanten. Naast een hoofdkantoor in eigen land zijn er vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan en sinds kort Dubai. De onderneming bezit haast 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van maatwerk koel- en vriesinstallaties, airconditioningsystemen en turn-key oplossingen voor groente, fruit, bloemen en andere doeleinden. Celtic Cooling werkt voor opdrachtgevers uit diverse segmenten van het bedrijfsleven in zowel binnen- als buitenland. Een team van inmiddels 74 goedopgeleide en enthousiaste vakspecialisten die trots zijn op hun werk vormt de solide basis van het bedrijf.

Terug naar het overzicht

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures