Werkwijze vacuüm cooling

Deze vorm van pre-cooling gebruikt men al jaren in de voedsel- en bloemenindustrie. Hoe het werkt? Het warme product wordt in de vacuümketel gelegd en de lucht in de ruimte weggepompt. Hierdoor verdampt het water en wordt de warmte aan het product onttrokken. Dit zorgt voor een zeer korte doch gelijkmatige inkoeltijd en heeft een langere houdbaarheid van het product tot gevolg.

Bloemen en voedsel

Vacuüm cooling kan echter niet  worden toegepast op elk type product. In het algemeen hebben geschikte producten een grote oppervlakte-massaverhouding of ze zijn van groene aard, bijvoorbeeld: groenten, fruit, snijbloemen en graszoden.

Voordelen koeltechniek

  • Snelheid en efficiëntie zijn twee kenmerken van vacuüm cooling, vooral wanneer het om het koelen van voorverpakte producten gaat, zoals dozen of pallets producten (vliegpallets en trolleys) vlak voor verzending.
  • Ervan uitgaande dat het product niet is verpakt in hermetisch gesloten pakketten, hebben het gebruik van zakken of dozen en de stapeldichtheid vrijwel geen effect op de inkoeltijd.
  • Het terugkoelen in zeer korte tijd, circa 25 to 30 minuten, zorgt ervoor dat u aan strakke leveringschema’s kunt voldoen.
  • Er verdampt slechts een kleine hoeveelheid water uit het product. Bij bepaalde verse producten biedt dit als voordeel dat het verdere vermindering van de productkwaliteit tegengaat.

 

 

Vestigingen
Celtic Cooling Branches
Naast het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep in Nederland hebben we wereldwijd zes vestigingen in Ghana, Kenia, Ethiopië, Kazachstan, Oezbekistan.
Werken bij Celtic
Op zoek naar een uitdagende baan?

Ben je op zoek naar een gerenommeerde, internationale werkgever? Kom werken bij Celtic Cooling, een leuk en jong bedrijf met veel dynamiek.

Bekijk alle vacatures